تولید آهن اسفنجی به روش کوره تونلی معمولاً برای چه ظرفیت هایی از آهن مناسب تر است؟ آیا این روش نسبت به روش میدرکس ارزان تر و مقرون به صرفه تر می باشد؟
آهن اسفنجی به عنوان یک ماده اولیه اما مقرون به صرفه جهت تولید فولاد در کارخانه های تولیدی بکار گرفته می شود، برای تولید آهن اسفنجی از مواد و روش های مختلف تولیدی استفاده می کنند، دو نوع معمول برای تولید این نوع آهن وجود دارد که هر کدام ویژگی و مراحل مخصوص به خود را دارا می باشند.
روش های تولید آهن اسفنجی
دو روش متداول برای تولید آهن اسفنجی در اینجا بیان می شود که هر کدام برای حجم خاصی از تولید به کار گرفته می شوند و مراحل تولید متفاوتی را دارند.
- تولید آهن اسفنجی به روش کوره تونلی
- تولید آهن اسفنجی به روش احیاء مستقیم میدرکس
تولید به روش کوره تونلی
روش کوره تونلی یکی از روش های قدیمی تولید آهن اسفنجی می باشد که سوئدی ها اختراع کننده این روش در سال 1911 هستند، در ابتدای بکارگیری مشکلات و معضلاتی بر سر راه تولید به وجود آمد که به مرور زمان و تغییراتی در تولید، امروزه به یکی از متداول ترین روش ها به ویژه برای حجم پایین تولید آهن اسفنجی تبدیل شده است.
مراحل تولید
در این روش از سنگ های هماتیتی و مگناتیتی می توان استفاده نمود که ابتدا آنها را به پودر آهن تبدیل می کنند و سپس در مراحل مختلف به آهن اسفنجی تبدیل می شود.
- اولین مرحله تبدیل کنستانتره آهن به شکل های استوانه ای توسط دستگاه پرس می باشد.
- در مرحله بعد کنستانتره ها را وارد قوطی هایی از جنس سرامیک می کنند.
- مخلوطی از آهک و زغال سنگ را در وسط و اطراف قوطی های سرامیکی می ریزند.
- قوطی های آماده شده را بر روی یکدیگر قرار می دهند و در کوره های تونلی آنها را روی گاری های حمل حرکت می دهند تا کنستانتره به آهن اسفنجی تبدیل شود.
این روش مزیت های بسیار فراوانی جهت تولید بیشتر سنگ اسفنجی و کمک به تولید دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تولید آهن اسفنجی در کارگاه های کوچک و زود بازده
- کیفیت بالای آهن تولید شده از این روش
- ایجاد بازار جهت فروش مصرف زغال سنگ
- جایگزین کردن این نوع آهن به جای ضایعات آهن
- کاهش هزینه های سرمایه گذاری در این روش
- کاهش مصرف آب و صرفه جویی در انرژی های طبیعی
- عدم پیچیدگی کار و تولید آسان
- عدم آماده سازی مواد اولیه تولید مانند گندله
- امکان بکارگیری انواع سنگ آهن در تولید
تمامی این عوامل باعث افزایش روز افزون تولید آهن اسفنجی از این روش نسبت به سایر روش های دیگر شده است که در ایران نیز که بعد از هند دومین تولید کننده آهن اسفنجی در دنیا می باشد این روش بسیار مرسوم و جا افتاده بین فعالین این صنعت می باشد.امروزه به علت قیمت بالای ضایعات و درصد پایین خلوص آنها، آهن اسفنجی جایگزین بسیار مناسبی برای انواع ضایعات آهنی و فولادی می باشد که با استفاده از روش های کمک هزینه می توان به افزایش تولید و در نتیجه پیشرفت کارخانه های تولید فولاد و آهن آلات کمک شایانی کرد.
جهت خرید و فروش این محصول می توانید با ما در ارتباط باشید:
مشاور فروش: خانم لیلا نعمت زاده
راه های ارتباطی:شماره تماس: 02147623014
شماره تماس: 04133660491
شماره تماس: 09120169267
پاسخگویی واتساپ(اسکایپ): کلیک کنید
اینستاگرام: simurgh_steel_company@
ایمیل: info@simurghsteelco.com
ایمیل: ironore110@gmail.com
فیسبوک: ironore110@
لینکدین: simurgh-iron-and-steel-company-a68295180@
توییتر: CoSimurgh@